Новини

У Хотині відкрили перший ЗD-мурал із гетьманом Сагайдачним

Зобразили Сагайдачного, який випливає на козацькій чайці під Хотинською фортецею.

Фото Хотинські вісті

Перший ЗD-мурал відкрили на житловому будинку у Хотині. Його створив молодий художник, але вже з великим досвідом таких робіт, Володимир Пастушак. На стіні будівлі зображений гетьман України Петро Конашевич Сагайдачний, який випливає на козацькій чайці під Хотинською фортецею, здіймаючи хвилі на сивому Дністрі.

Над ним ширяє лелека – «символ сімейного благополуччя, добра і щастя, якого в Україні вважали оберегом». Про це пишуть Хотинські вісті.

«Сьогодні він завершив ці складні висотні роботи, наніс захисний лак на готовий мурал (висота будинку близько 20 метрів). Над ним працював сім днів: і в спеку, і нерідко до ночі. Йому допомагали: батько – теж художник, знаний у нашому краї, Володимир Пастушак, оператори автовишки «Хотинтепломережі» Олег та Андрій Кошові, Ярослав Гончар, волонтер Андрій Чайковський», – ідеться у повідомленні.

За словами Володимира Пастушака, для роботи використовував якісні фарби, аби цей витвір довго милував око хотинчан та гостей тисячолітнього міста.

Як зазначив керівник Хотинської ОТГ Микола Головльов, мурал створили з ініціативи міської ради за фінансової підтримки Хотинської міської громадської організації «Цитадель» та депутата міськради, підприємця Анатолія Сухаренка. Також до створення муралу долучилися мешканці цієї багатоповерхівки, що на вулиці Олімпійській біля Хотинського коледжу.

 

Довідка
Володимир Пастушак родом із Хотина, наразі проживає у Києві. Він – засновник творчої майстерні Pastart, автор багатьох 3D-муралів у містах України та закордоном, але в рідному краї працює над таким масштабним проєктом вперше, хоч задумав його давно.

     

 

Коментарі