Новини

У Кабміні вважають, що карантин вихідного дня допоможе, однак готують план «Б»

Аби підготувати цей план, уряд уже провів дві наради з міськими головами і зустрівся з радою церков та релігійними організаціями, щоб створити спільний план, який підходить усім. 

У Кабміні запевняють, що карантин вихідного дня позитивно позначиться на динаміці розповсюдження коронавірусу. Однак якщо ситуація погіршиться, уряд розробить план «Б», та його поки не оприлюднили.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, він розповів, що в межах підготовки цього плану уряд уже провів дві наради з міськими головами і зустрівся з радою церков та релігійними організаціями, аби створити спільний план, який підходить усім. 

Зокрема цього тижня з українським бізнесом обговорили механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначилися найбільше. 

Прем’єр наголошує, що Кабмін працює над укріпленням медичної системи. Так, у міські бюджети спрямували додаткові 870 мільйонів гривень на забезпеченість лікарень киснем. Також мільярд виділили на закупівлю шести мільйонів експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги.

Нагадаємо, карантин вихідного дня почав діяти вже минулими вихідними — 14-15 листопада. Його планують проводити щонайменше тричі поспіль. Сьогодні закінчується другий такий етап. Так, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволили працювати лише продуктовим магазинам, автозаправкам, аптекам, фінансовим установам і транспорту. 

Також в Україні відмовилися від щотижневого поділу регіонів на зони, перейшовши на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли в «помаранчевій» зоні. Уряд запевняє, такі зміни допоможуть врятувати медичну систему від навантажень.

Нагадаємо, поки є карантин вихідного дня, в Україні не будуть вводити повний локдаун.

 

Коментарі