Новини

Сьогодні на Буковині відновили очне навчання. Хто пішов до школи

Школа повинна повернутися до дистанційного навчання, якщо понад 50% школярів чи вчителів будуть на самоізоляції.

Фото @mesoule

16 листопада у Чернівецькій області частково відновлюють очне навчання в школах. Про це повідомили в облдержадміністрації. Таке рішення ухвалив Департамент освіти і науки ОДА.

Так, відновлюють навчання для учнів 1-4 класів усіх загальноосвітніх закладів области. Однак в одному класі може перебувати не більше 20 дітей.

А освітній процес для старших учнів — 5-9 класів — залишається дистанційним.

У випадку, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом із підтвердженим випадком коронавірусу перебуває більш, як 50 відсотків школярів та працівників закладів освіти, школа повертається до дистанційки.

Також відомо, що сім навчальних закладів у Чернівцях не відновлять навчання через продовження ремонтних робіт або відсутність теплопостачання. Це ЗОШ №1, № 11, №20, №25, №27, ліцей №4 і гімназія №7.

Раніше у коментарі «Шпальті» начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Застанкевич розповіла, як навчатимуться буковинці. Тоді керівниця наголосила, що з понеділка на очно-дистанційному навчанні 24 навчальних заклади міста. Учні ходитимуть до школи через день, а через день – дистанційно отримуватимуть завдання, які будуть виконувати вдома.

До речі, Міністерство охорони здоров’я України вже пропонувало Кабміну дозволити працювати на території з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки дитсадкам та школам із 1 по 4 клас. А от учнів 5-11 класів рекомендували відправляти на дистанційну освіту. За такою ж схемою нині запрацює освітня система на Буковині.

 

Коментарі