Новини

Ілон Маск відправив астронавтів на МКС

Екіпаж ракети проведе на міжнародній космічній станції пів року.

 16 листопада о 2:37 за київським часом із космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида запустили ракету Falcon 9 від SpaceX.

Про це повідомили на сторінці компанії у твіттері.

Ракета відправиться до Міжнародної космічної станції (МКС). Так, екіпаж корабля з чотирма астронавтами NASA: Майклом Гопкінсом, Віктором Гловером, Шеннон Вокер, а також японським астронавтом Соїчею Ногучі — проведе на МКС шість місяців. Там вони займатимуться науковими дослідженнями, зокрема вивчатимуть вплив космічних умов на рослини та на організм людини.

Вони долучаться до астронавтки NASA Кетлін Рубінс, а також російських космонавтів Сергія Рижикова та Сергія Кудь-Свєрчкова, що вже перебувають на МКС. 

За 9 хвилин після старту перша ступінь Falcon 9 повернулася на Землю. Ракета приземлилася на платформу в Атлантичному океані.

Нагадаємо, 30 травня 2020 року ракетобудівна компанія SpaceX вперше за останні дев’ять років відправила астронавтів NASA у Космос із території США.

Відбулася одна з головних подій в історії космічних досліджень: вперше астронавти NASA вирушили до Міжнародної космічної станції (МКС) на борту ракети-носія і капсули комерційної компанії SpaceX.

 

Коментарі