Новини

Від початку року заробітчани переказали в Україну понад 8 мільярдів доларів

НБУ прогнозував, що за рік сума переказів буде близько 10 мільярдів доларів.

Джерело: Нацбанк України, facebook.com

За 9 місяців 2020 року, а саме з січня по вересень, в Україну заробітчани переказали понад вісім мільярдів доларів. А Нацбанк прогнозував, що за рік вони перекажуть приблизно 10 мільярдів доларів.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Найбільше грошей заробітчани надіслали з США, Італії, Ізраїлю, РФ та Німеччини. А з України за кордон перевели 575 мільйонів доларів, зокрема в РФ, Грузію, Азербайджан, Туреччину та Польщу.

Читайте також: Привіт, Україно: що чекає на заробітчан, яких повернув коронавірус?

У Нацбанку повідомляють, що за дев’ять місяців через системи переказу коштів в Україну перевели понад 1,9 мільярда доларів. А це на 16% більше, ніж за той самий період минулого року:

«З використанням систем переказу коштів (без врахування переказів, здійснених на банківські рахунки, через карткові платіжні системи або через поштові відділення, а також неформальними каналами) упродовж 9 місяців 2020 року було відправлено: в Україну – 1 943 млн доларів США в еквіваленті або понад одна п’ята частина від усіх надходжень. Це на 16% більше, ніж за 9 місяців 2019 року. Середня сума одного переказу в Україну теж зросла – з 364 до 390 доларів США (на 7%)».

А з України через системи переказу коштів відправили 387 мільйонів доларів, що на 41% більше, ніж було раніше. 

До речі, також українці почали відправляти більші суми: середня сума одного переказу — 510 доларів.

Нагадаємо, НБУ спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів із цифровим паспортом у мобільному застосунку «Дія».

 

Коментарі