Новини

Нацбанк дозволив відкривати банківський рахунок із цифровим паспортом

НБУ дозволив використовувати цифровий паспорт із застосунку “Дія” для відкриття банківського рахунку.

Зображення НБУ

Національний банк спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку «Дія». Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія»», — заначається на веб-сторінці.

Скористатися цим методом зможуть усі українці, які мають біометричні документи – ID-картку та закордонний паспорт, повідомляють у Нацбанку. Для цього їм потрібно встановити застосунок «Дія» на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту за допомогою Системи BankID НБУ.

Своєю чергою, українські банки зможуть використовувати цей метод після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації. Отримавши дані цифрових документів, банк додатково здійснює фотофіксацію клієнта методом розпізнавання реальності особи. Після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Крім того, аналогічно клієнт зможе поділитися копією цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту і у відділенні банку. Це зменшить час обслуговування клієнта, адже не потрібно буде робити копії паспорту, як це відбувається зараз.

Коментарі