Новини

Вчені створили новий матеріал, що може замінити пластик. З нього вже зробили корпус для смартфона

Новий матеріал міцний, еластичний і схожий на перламутр. 

Джерело: www.nature.com

Хіміки з Китаю створили матеріал, який може замінити пластик. Цей новий потенційний замінник міцний, еластичний, нагадує шаруватий перламутр. Учені вже створили з нього корпус для смартфона, передає науковий журнал Nature Communications.

Композиційний матеріал створила команда дослідників з Університету науки та технологій Китаю. За їхніми словами, їх надихнула структура перламутру. Вони використали мікрочастинки слюди, покриті діоксидом титану. А для їх скріплення використали природний біорозкладаний полімер целюлозу.

Виготовлений матеріал має міцність 281 МПа та твердість 20 ГПа. Також він термостійкий ㅡ був твердим навіть за температури 250 градусів за Цельсієм. 

Створений матеріал також пластичний — дослідники кажуть, що з нього можна робити дрібні й тонкі вироби. Для того, щоб це довести, з матеріалу створили корпус для смартфону.

Читайте також: В Україні випустили півтори тонни паперу з опалого листя. Де його використають

До речі,  для створення нового матеріалу не потрібне дороге обладнання. За словами науковців, виробництво можна буде легко адаптувати на сучасних промислових підприємствах. 

Раніше ми писали про те, що науковці створили пластик, який не потрібно перероблювати, бо в ньому залишаються мінерали. Його зробили із промислових відходів.

Коментарі