Новини

В Україні випустили півтори тонни паперу з опалого листя. Де його використають

З цього паперу зроблять паперові пакети, проби паперового посуду та картону.

Валентин Фречка, facebook.com

В Україні випустили першу промислову партію паперу з опалого листя вагою півтори тонни. З нього зроблять паперові пакети, проби паперового посуду та картону. 

Про це повідомляє Укрінформ. 

До слова, це стало можливим завдяки технології українця Валентина Фречки, який розробив її ще школярем. За його словами, на шляху до виробництва паперу з опалого листя було багато проблем, зокрема із відсутністю виробничих потужностей, які дали б змогу переробити опале листя на волокно у промислових масштабах. 

«Нашою вершиною на складному шляху стало виробництво першого промислового тоннажу паперу на основі опалого листя, який нарешті володіє необхідними механічними характеристиками і відповідає поставленим вимогам. Пам’ятаю, як ми вперше провели пілотний тест по формуванню паперу і знову, через рік, із усіма допрацюваннями відтворили все в умовах промислового виробництва», – розповів Валентин Фречка.

Технологія Фречки може допомогти вирішити проблему опалого листя і скоротити вирубку дерев, передає hromadske.

Валентин Фречка, facebook.com

Раніше ми писали про те, що школяр із Клішківців Володимир Кирилюк винайшов спосіб робити еко-папір із вербових гілок, листя кукурудзи й лопуха, хвостиків бананів та вторинної сировини. Для виготовлення такого паперу не потрібно вирубувати дерева.

Коментарі