Новини

Україна та Китай підписали програму співпраці у космічній галузі. Що вона передбачає

У рамках цієї п’ятирічної програми країни створять спільну лабораторію та реалізують майже 70 проєктів. 

Фото ActionVance, unsplash.com

22 жовтня відбулося засідання українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва в галузі космосу Комісії з питань співпраці між урядами України та КНР. Результатом цього засідання стало те, що Україна та Китай підписали п’ятирічну програму співпраці у космічній галузі.

Про це повідомляє Державне космічне агентство України.

Що це за програма 

Програму розрахували на 2021-2025 роки. Вона складається з 69 проєктів, які загалом коштують 70 мільйонів доларів. До речі, в рамках цієї програми Україна та Китай також планують створити лабораторію космічної науки. Однак про деталі проєктів відомство не повідомляє. 

«Є домовленість зміцнювати обмін інформацією про космічну діяльність двох країн і своєчасно інформувати одна одну про стан виконання тем програми співпраці, вирішувати проблеми, що виникають в процесі реалізації програми з метою забезпечення її виконання», — мовиться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що вчені виявили 24 планети, життя на яких може бути придатнішим, ніж на Землі. Космічні тіла розташовані на відстані у 100 світлових років від Землі. Деякі з них значно більші за розміром, там тепліший і більш вологий клімат.

Коментарі