Новини

Вчені виявили 24 планети, життя на яких може бути придатнішим, ніж на Землі

Космічні тіла розташовані на відстані у 100 світлових років від Землі. Деякі з них значно більші за розміром, там тепліший і більш вологий клімат.

Фото The New York Public Library

За межами Сонячної системи існують 24 схожі на Землю планети, однак там більш вологиий та теплий клімат.

Про це повідомляє пресслужба Університету штату Вашингтон. 

Так, астробіологи із США та Німеччини проаналізували у Всесвіті 24 екзопланети з 4 500 відомих. Дослідники кажуть, що там умови для людського життя можуть бути більш благополучними, ніж на Землі. 

Космічні тіла розташовані на відстані у 100 світлових років від Землі. Деякі з них значно більші за розміром, там тепліший і більш вологий клімат. 

Також ці екзопланети обертаються з меншою швидкістю навколо своїх зірок, які живуть довше за Сонце.

«Ми повинні зосередитися на певних планетах, які мають найперспективніні умови для життя. Однак нам слід бути обережними, щоб не застрягти у пошуках другої Землі, тому що можуть бути планети, більш придатні для життя, ніж наша», —  каже головний астробіолог групи Дірк Шульце-Макуха.

Нині вчені активно шукають життя на них, однак поки безрезультатно. Вони виявляють планети з потрібними для зародження життя властивостями та в правильних місцях навколо зірок.

Однак вчені з’ясували, що екзопланети багаті на вуглець і можуть складатися з алмазів і діоксиду кремнію. Це відбувається, бо зірки і планети утворюються з однієї газової хмари, тому їхні склади схожі. 

Однак в інших умовах та співвідношенні речовин склад планети буде відрізнятися. За наявности води вона може повністю складатися з алмазів. Звісно, за таких умов життя на них неможливе.

Екзопланета — це планета, що дрейфує космічним простором або обертається навколо якоїсь зірки, або Сонця.

 

Коментарі