Колонки

Історія і рецепт коктейлів групи Sour. Колонка бар-менеджера і сомельє

Бар-менеджер і сомельє Дмитро Магдюк знайомить читачів із групою коктейлів Sour.

Група коктейлів Sour має величезне коло шанувальників.
Sour — це сімейство коктейлів, які складаються з міцного алкоголю чи лікеру, кислої і солодкої частини. Вони є похідними від пуншу, який винайшли ще в 1630-х роках і подавали у великій чаші на свята. До середини XIX ст. з’являлося все більше місцевих рецептів пуншу, і їх перестали подавати у великий посуд, а лише індивідуально. Вже у 1858 році коктейль Sour згадують у «Нью-Йорк Таймс» як «порцію пуншу для одного».


Оскільки кожна країна виробляє свій власний алкоголь, на кожному континенті спостерігають популярність того чи іншого коктейлю Sour. У США — Whiskey Sour, на Кубі — Daiquiri, у Перу — Pisco Sour, в Англії — Gin Sour тощо.
Отже, алкогольна складова може бути будь-якої міцности. А кисла частина зазвичай — лимонний або лаймовий фреш. Як зрозуміти, коли потрібно додавати лимон, а коли лайм? Усе просто! Лайм ідеально поєднується з невитриманим алкоголем (білий ром, текіла сільвер, кашаца), а лимон — із витриманим (віскі, витриманий ром, бренді). Винятками є джин і горілка, в поєднанні з якими і лимон, і лайм смакують ідеально.
Найпопулярнішою солодкою складовою Sour є простий цукровий сироп (співвідношення цукру і води 1:1).
У багатьох рецептах можна зустріти ще яєчний білок, який додають для ніжнішої текстури коктейля і гарної піни.

Сьогодні поділюся з вами рецептом Apricot Sour — найпопулярнішим коктейлем у меню 28/33 Home Bar.
У меншу частину шейкера виділити білок одного яйця, долити 30 мл французького бренді і 30 мл абрикосового лікеру. Додати 30 мл свіжовичавленого соку лимона і 15 мл цукрового сиропу. Все це збивати в шейкері з льодом близько 20 секунд, потім ще 10 секунд без льоду, щоб отримати гарну текстуру піни. Процідити через стрейнер і ситечко в низький стакан із глибою льоду. Прикрасити курагою на шпажці.
Цей смачний коктейль з абрикосовим смаком точно стане вашим улюбленцем .


Пийте відповідально!

Фото Володимира Гуцула

Коментарі