Новини

«З чистого листа». У Чернівцях відкрили благодійну фотовиставку про проблему соціального сирітства

Мета виставки — привернути увагу до проблеми сирітства та зібрати кошти для продовження будівництва кризового центру для жінок з дітьми «Місто добра».

20 жовтня у Центрі культури «Вернісаж», що на вулиці Ольги Кобилянської, 53, презентували благодійну фотовиставку «З чистого листа». На світлинах — діти з дитбудинків, а також мами з дітьми, які могли потрапити в інтернат, проте їм своєчасно допомогли, і діти залишилися з матерями. 

Виставка складається з 57 світлин фотографині Даші Тендітної.

Історії на фото розділили на дві частини. З одного боку показали дітей в обіймах мам, з іншого — дітей, які змушені жити в дитбудинку, хоча мають батьків. 

Цей проєкт присвячений Центру доброти для мами і дитини «Місто Добра». До речі, виставку вже представили у Києві та Львові. Її мета — привернути увагу суспільства до проблеми соціального сирітства, а також зібрати гроші для продовження будівництва кризового центру для жінок із дітьми «Місто Добра» у Чернівцях. 

Захід організовує благодійний фонд «Я Майбутнє України». Керівниця цього фонду Марта Левченко пояснила, що назва проєкту також має свій сенс.

«Він має назву «З чистого листа», тому що мама, яка потрапляє у «Місто Добра», розпочинає життя з чистого листа і все життя присвячує дитині. Ми звикли допомагати дітям у дитбудинках, інтернатах, але мало хто знає, що 99% дітей, які перебувають у цих закладах, мають батьків», — каже Марта Левченко.

За її словами, на виставці хотіли показати іншу реальність, а також те, наскільки важливо допомагати сім’ям впоратися зі складними життєвими обставинами. Тут представили історії мам, які стали випускницями «Міста Добра» та почали жити інакше. 

Марта Левченко також додала, що за три роки існування кризового центру понад 230 жінок та понад 700 дітей не втратили одне одного. 

«З чистого листа» — це фотовиставка, яка має надихати людей робити добро, не засуджувати мам у складних життєвих обставинах, а також створювати подібні центри підтримки мам та сімей». 

Фотовиставку можна відвідати впродовж тижня — з 20 по 27 жовтня. До речі, там можна купити ляльки, які мами пошили у «Місті Добра», та книгу «Мама, в якої зламалася пружинка».

Фото Володимира Гуцула

Коментарі