Новини

Стартувало голосування за проєкти ініціатив у Чернівцях

Голосувати за проєкти можуть усі чернівчани, яким виповнилося 16 років.

Фото NewsRoom

20 жовтня у Чернівцях стартувало голосування за проєкти бюджету ініціатив, воно триватиме до 5 листопада. 

Про це повідомила пресслужба міськради.

Голосування відбудеться в електронному вигляді, бо, нагадаємо, 19 жовтня Чернівці віднесли до «червоної» зони.

Голосувати за проєкти можуть усі чернівчани, яким виповнилося 16 років. Одна людина може залишити лише по одному голосу в кожній категорії. 

Зробити це можна тут, зареєструвавшись за номером паспорта або ж авторизувавшись через IDbank. Власники карток Приватбанку можуть проголосувати в терміналі Приватбанку в розділі «Громадський проєкт». 

«У зв’язку зі зменшенням надходжень до міського бюджету на цьогорічний бюджет участи виділили 9 мільйонів гривень. 40% від цієї суми підуть на великі проєкти — 3 600 000 гривень, а 60% — на малі (5 400 000 гривень). Виходячи з цієї суми, вирішили об’єднати дві категорії великих проєктів (громадський та бюджетний) в одну — «великі», — пояснюють у міськраді.

Цьогоріч чернівчани зареєстрували 61 проєкт, із них 53 допустили до голосування.

Нагадаємо, для реалізації проєктів «Бюджету участи» за 2019 рік депутати Чернівецької міської ради виділили 15 мільйонів гривень. Кошти спрямовували на реалізацію 17 ініціатив, що перемогли в голосуванні

Програма «Бюджет участи» стартувала ще 2016 року. Вона надає можливість кожному жителю створювати проєкти для міста, які потім будуть реалізувати за місцевий бюджет.

Коментарі