Без категорії

На реалізацію проєктів «Бюджету участи» у Чернівцях виділили 15 мільйонів гривень

Програма «Бюджет участи» стартувала ще 2016 року. Вона надає можливість кожному жителю створювати проєкти для міста, які потім будуть реалізувати за місцевий бюджет.

Депутати Чернівецької міської ради виділили 15 мільйонів гривень для реалізації проєктів «Бюджету участи» за 2019 рік. Кошти виділили на реалізацію 17 ініціатив, які перемогли в голосуванні, пише suspilne.media.

За словами начальниці фінансового управління міської ради Лівії Бамбуляк, гроші перерозподілили із залишків департаментів, а також із проєктів, які не є першочерговими.

Раніше профінансували розробку проєктно-кошторисної документації.

Напередодні сесії міської ради переможці голосування за проєкти влаштували акцію з вимогою виділити гроші.

Програма «Бюджет участи» стартувала ще 2016 року. Вона надає можливість кожному жителю брати участь у розподілі частини грошей місцевого бюджету за допомогою створення проєктів та голосування за них. За цей період у конкурсі перемогли 88 ініціатив.

Нагадаємо, 16 липня біля міської ради влаштували пікет, аби депутати виділили гроші на проєкти-переможці «Бюджету ініціатив-2019». Протестуючі вимагали коштів, аби реалізувати 17 проєктів, затверджених ще торік. Деякі з об’єктів підрядники не можуть здати в експлуатацію декілька років, бо міська рада досі не оплатила виконання робіт. 

 

Коментарі