Новини

Британія та Україна підписали угоду про партнерство і торгівлю

Це перша така угода, підписана Британією після Брекзіту.

Gepostet von Dmytro Kuleba am Donnerstag, 8. Oktober 2020

8 жовтня Україна підписала Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство з Великою Британією.

Про це повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Щойно відбулося важливе підписання історичної угоди про вільну торгівлю, стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією», — сказав Кулеба в своєму відеозверненні на фейсбуку.

Підписали документ Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Це перша така угода, підписана Британією після Брекзіту.

«Вона дуже велика, безмежна кількість сторінок, результат дуже довгої плідної роботи. Але створені умови для того, щоб торгівля між нашими країнами дійсно розвивалася і вийшла на новий рівень», — сказав міністр.

Він також повідомив, що запропонував британським колегам запустити спеціальну програму технічної допомоги для України. Вона повинна навчити український малий і середній бізнес торгувати з Британією, використовувати ті можливості, які створює згадана угода. Британська сторона підтримала ідею.

«У Європи є два фланги: західний — це Велика Британія, а східний — Україна, і сьогодні ці фланги стали один до одного ближчими. А значить, сьогодні Європа стала сильнішою», — додав Кулеба.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що президент України перебуватиме з робочим візитом у Великій Британії 7-8 жовтня.

Коментарі