Новини

Велика Британія надасть на розбудову флоту України понад 1,2 мільярда фунтів стерлінгів

У Британії президент України також зустрінеться з керівником лондонського фінансового центру Лондон-Сіті, оскільки він мріє побудувати Київ-Сіті.

Фото @yuriyr

Україна підпише меморандум із Великою Британією про розбудову військово-морського флоту на суму в 1,25 мільярда фунтів стерлінгів. Договір підпишуть під час візиту Володимира Зеленського до Королівства.

Про це президент України заявив у коментарі «LIGA.net».

«Ми всі вірили, що знову з’явиться військово-морський флот в Україні, і мені здається, це перший такий потужний крок», — сказав Володимир Зеленський.

Президент не уточнив, що саме передбачає меморандум і на що спрямують кошти, які виділить Велика Британія. 

Свій візит до Королівства Володимир Зеленський почав одразу після 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі. Він завершився підписанням шести спільних угод та запевненням з боку європейських лідерів, що ЄС підтримує прагнення України щодо угоди про асоціацію та проведення реформ на шляху до неї.

Так, Зеленський перебуватиме з робочим візитом у Великій Британії 7-8 жовтня. Президент разом із британським прем’єром Борисом Джонсоном підпишуть двосторонню угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, пише hromadske.

Зеленський зазначив, що угода допоможе зберегти вільну торгівлю між Україною та Великою Британією, а також розширити торгівлю після остаточного виходу Великої Британії з ЄС.

«Одне з пріоритетних для нашої країни питань, у чому британці дійсно професіонали, — це інфраструктура для психологічної реабілітації для наших воїнів», — додав він.

Президент України також зустрінеться з представниками бізнесу у Великій Британії та керівником лондонського фінансового центру Лондон-Сіті, оскільки мріє побудувати Київ-Сіті.

Київ-Сіті — це фінансовий центр у Києві, створенням концепції якого займається Нацрада з питань реформ під керівництвом Міхеіла Саакашвілі

«Це ініціатива, яка дозволить залучити в Україну десятки мільярдів доларів нових інвестицій і створити багато робочих місць», — заявляв раніше Міхеіл Саакашвілі.

 

Коментарі