Новини

Тиждень вакцинації на Буковині. Які щеплення є безкоштовними та навіщо їх робити

Національний календар щеплень передбачає захист від 10 інфекцій. Їх закуповують на кошти держави, тому для громадян вони безкоштовні.

Фото Unsplash.com

У Чернівецькій області розпочали тиждень вакцинації. Його проводить Департамент охорони здоров’я спільно з Департаментом комунікацій Чернівецької ОДА, пише пресслужба облдержадміністрації:

«Щорічно близько 9 мільйонів дітей у світі гинуть від інфекційних хвороб, причому 3 мільйони з них помирають від недуг, які можна попередити, зробивши щеплення. Основною метою вакцинації є формування специфічного імунітету та створення тривалого захисту організму від інфекцій».

Так, Національний календар щеплень передбачає захист від 10 інфекцій:

– туберкульоз

– гепатит В

– дифтерія

– правець

– кашлюк

– поліомієліт 

– кір

– паротит

– краснуха

– гемофільна інфекція.

Аби дізнатися більше про ці захворювання та вакцини від них, тисніть сюди.

У Департаменті охорони здоров’я наголошують: дорослі, яким виповнилося 26, повинні кожні 10 років щепитися від дифтерії та правцю.

Усі вакцини є безкоштовними, їх закуповують на кошти держбюджету.

«Вони мають відповідні сертифікати якости та державну реєстрацію в Україні», — додають в ОДА.

Медики також попередили, що під час проведення щеплень виникає ризик розвитку післявакцинальних реакцій або ускладнення, однак він мінімальний.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я внесла відмову від вакцинації до списку найбільших загроз для здоров’я людства у 2019 році.

«Щеплені люди все одно переносять захворювання набагато легше, ніж непровакциновані. Саме тому медики закликають вакцинуватися. Це — єдиний спосіб вберегти себе від важкого захворювання», — наголошує заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

 

Коментарі