Новини

Думаєш, що глянути? Дивися переможців Одеського міжнародного кінофестивалю

«Найкращим повнометражним фільмом» журі назвало українсько-румунську документальну стрічку Адріана Пірву та Олени Максьом «Не все буде добре».

Фото Вікіпедія

Журі 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю обрало цьогорічних переможців конкурсу. Їх уже оголосили на урочистій церемонії закриття, яка відбулася в онлайні через пандемію.

Про це повідомила пресслужба фестивалю.

Так, ґран-прі Міжнародного конкурсу отримав американський фільм «Вечеря в Америці» режисера Адама Ремеєра.

У стрічці йдеться про панк-музиканта, що тікає від переслідування, і дівчину, яка фанатіє від його гурту. Вони вирушають у раптову подорож по США.

«Найкращим повнометражним фільмом» журі назвало українсько-румунську документальну стрічку Адріана Пірву та Олени Максьом «Не все буде добре».

Фільм також отримав нагороду за «Найкращу режисерську роботу».

«Найкращим українським повнометражним фільмом» назвали фільм Єгора Трояновського «Бєс». А «Найкращим українським короткометражним фільмом» — «Прощавай, Головін» режисера Мат’ю Ґрімар

А от звання «Найкращої української короткометражки» отримав «Чачьó» режисера Віталія Гавури.

Режисер Анатолій Лавренишин виборов для свого фільму «Віктор_Робот» «Приз глядацьких симпатій».

На фесті обирали й найкращих акторів, щоправда, перевага цьогоріч на боці акторок. Так, першою стала Марія Хомутова за роль у стрічці «Двоє» (режисер — Владислав Вітрів). А в номінації «Найкраща акторська робота» конкурсу переміг ансамбль акторок з фільму Маура Дельперо «Материнство»: Лідія Ліберман, Деніз Каррізо, Аґустина Малале.

«Найкращим режисером» став Фабріс дю Вельс, який створив фільм «Обожнювання». 

Нагадаємо, фільм українського режисера Валентина Васяновича «Атлантида» потрапив у лонглист премії Європейської кіноакадемії.

Стрічку також назвали найкращою на Одеському кінематографічному фестивалі.

«Золотошо Дюка» за внесок у кіномистецтво отримали Роман Балаян та Рой Андерссон.

Коментарі