Новини

У Чернівцях уперше прочитали п’єсу Оксани Драчковської «Різдво». Фото

Письменниця з сином Назаром також узяли участь у читанні.

Учора, 3 жовтня, у сквері Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва організували акторське читання п’єси Оксани Драчковської «Різдво». 

Читку провели у рамках мистецького заходу до Дня міста «Театр з присмаком кави».

Як розповіла письменниця Оксана Драчковська, на сцені її п’єсу поставили вперше. До речі, пані Оксана також узяла участь у читанні разом з сином Назаром.

«Для мене це дуже вагома, дуже важлива подія, бо я дуже люблю цю п’єсу. Вважаю найкращим з того, що я написала. Можливо, ви чули, що вона відзначена досить високою літературною нагородою – першою премією «Коронації слова». Також хочу повторити: не чекайте якогось яскравого дійства, бо це не вистава. Ми будемо читати текст, тому прошу вас зосередитися саме на тексті», — сказала письменниця.

Зауважимо, що виступили також:

Олег Колянківський – актор, заступник директора Чернівецького обласного музею народної архітектури і побуту;

Ігор Дем’янюк – художній керівник «Театру на Перехресті» КБУ Будинку культури «Роша»;

Тетяна Маслюк – актриса народного театру «Темп»;

Софія Досяківська – актриса, учениця школи сценічного мистецтва «Great Stage»;

Надія Селезньова – художня керівниця та головна деригентка академічного камерного хору «Чернівці»;

Андрій Монін – соліст, артист  академічного камерного хору «Чернівці».

Режисеркою стала Марта Шумілова-Лисякова.

Після закінчення заходу глядачі поділилися враженнями від читання на своїх сторінках у соцмережах. У публікаціях — відео і фото з читання, також пишуть, що ця п’єса має усі шанси потрапити на велику сцену. 

«Про День міста і п’єсу, яка має всі шанси потрапити на професійну сцену. У 2016 письменниця Оксана Драчковська стала переможцем «Коронації слова» з п’єсою «Різдво». Емоційний, цікавий та філософський твір – присвята особливим дітям і їх батькам. Чи готові ми відкрити для них двері не тільки наших будинків, але і наших душ? Питання риторичне», — написала освітянка, волонтерка та активістка Лариса Ключевська у фейсбуку. 

Фото Володимира Гуцула

Коментарі