Новини

Зеленський на Буковині: навіщо приїхав і про що говорив президент

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з журналістами у рамках робочого візиту в Чернівецькій області.


Володимир Зеленський приїхав на Буковину з робочим візитом. За інформацією Офісу Президента, учора, 2 жовтня, він відвідав декілька районів области, Дністровську гідроелектростанцію, оглянув нові мости через річку Черемош, а також перевірив стан робіт з ліквідації наслідків цьогорічної повені у краї. 

Також Гарант поспілкувався з журналістами у Чернівецькому університеті. Зустріч тривала трохи більше десяти хвилин. Володимир Зеленський розповів, що робив у области та відповів на декілька запитань представників медіа.

Він зазначив, що перед спілкуванням з медійниками привітав Чернівецький університет імені Юрія Федьковича з 145-річчям і вручив державні нагороди науковцям університету.

Фото Офісу Президента, www.president.gov.ua

Після нагородження глава держави пояснив журналістам, чому зустріч з ними організували саме в університеті. Він сказав, що оглядав проєкти програми «Велике будівництво» у Чернівецькій области. ЧНУ ім. Юрія Федьковича разом з іншими архітектурними надбаннями України включать до цієї програми.

«Будемо реконструювати, ремонтувати, допомагати музеям, замкам, фортецям та університетам. Чернівецький університет включать в цю велику програму», — сказав Володимир Зеленський.

Також він поділився враженнями від робочої поїздки. Сказав, що у Чернівецькій области побачив рекордну за останні десять років кількість побудованих і тих, що будуються, доріг. 

Президент також розповів про оглядини мостів у области. Зокрема, двох нових через річку Черемош поблизу села Розтоки Путильського району, а також міст через Прут у селі Маршинці, що на Новоселиччині. Мости почали будувати, бо ще 2008 року повінь зруйнувала попередні переправи. У Розтоках добудували, у Маршинцях робота ще триває. На запитання журналістів про те, доки триватиме будівництво, Володимир Зеленський пообіцяв, що міст буде готовий до початку грудня.

«Міст побудуємо. Ми контролюємо об’єкти і встановлюємо камери. Я думаю, що на початку грудня «Укравтодор» здасть цей міст. Пообіцяли – зробимо», — зазначив президент.   

До речі, за словами Володимира Зеленського, всі постраждалі внаслідок паводку, що був улітку цього року на Буковині, отримали компенсацію від держави. Містам та містечкам на західній Україні, де цьогоріч повінь наробила багато лиха, виділили приблизно півтора мільярда гривень. 


Крім цього, президент розповів, що під час візиту в село Розтоки Путильського району до нього звернулися громадяни з проханням допомогти у вирішенні проблеми отримання землі для ветеранів АТО/ООС. Місцеві органи влади стверджують, що у Чернівецькій області немає вільних площ. 

«Сьогодні завдяки голові Держгеокадастру для ветеранів Буковини виділено 88 гектарів землі».

Раніше ми писали про те, що у липні відбулася перша зустріч із президентом України на Буковині. 

 

Коментарі