Новини

Повінь зруйнувала аварійний міст у Маршинцях. Коли побудують новий

Герцаївський район відрізаний від Новоселиці. Єдиний вихід наразі – будівництво нового моста.  

фото Новоселицької РДА

Повінь остаточно зруйнувала аварійний міст у Маршинцях, який об’єднував Новоселицький та Герцаївський райони.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив очільник області Сергій Осачук.

У коментарі «Шпальті» голова Новоселицької РДА Олег Мельничук підтвердив, що після того, як вода зійшла, моста не видно.

«Було логічно й очікувано, що міст змиє, бо він був в аварійному стані. Ми чули тріск ще позавчора. Та була велика вода, і ми не розуміли, чи міст «пішов». З квадрокоптера його не було видно, бо вода повністю прикрила. Сьогодні станом на 6 ранку, коли вода зійшла, моста візуально не видно. Я не можу стверджувати, що його змило, бо ми маємо сьогодні зробити проліт із квадрокоптера й остаточно перевірити. Але 95%, що моста нема», — розповів посадовець.

Читайте також: Затоплені будинки та цвинтар. Яка ситуація після повені на Новоселичччині. Фоторепортаж

Також він додав, що єдиний вихід зараз – добудувати новий міст.

«Це треба було ще давно зробити, а не чекати до останнього. Те, коли буде новий міст, залежить від фінансування Кабміну. Мають виділити кошти на рівні держави, відбутися всі необхідні тендери і розпочати роботу. Ми зі свого боку готові долучитися до роботи максимально: розміщення будівельників, харчування, робоча сила. Ми були до цього готові ще місяць тому, коли він завалився. Це треба робити негайно, і це будівництво на рівні держави», — додав він.

Поки немає мосту, Герцаївський район відрізаний від Новоселиці. Жителі тих сіл можуть дістатися до міста тільки в обхід.

 

Коментарі