Новини

Українські політики витратили на рекламу у фейсбуку понад 2,5 мільйони доларів

Лише за 25 днів вересня витрати сягнули 1 млн доларів.

Українські політики до завершення реєстрації кандидатами на місцевих виборах у ЦВК заплатили за рекламу у фейсбуку більше 2,5 млн доларів.

Про це повідомляє громадський рух «Чесно».

«Від 1 до 25 вересня на політичну рекламу у фейсбуку було витрачено понад 1 мільйон доларів (більше, ніж 28 мільйонів гривень). Загалом же витрати на політичну та соціальну рекламу в українському сегменті соцмережі 2020 року перевищили 2,56 мільйона доларів», — мовиться у повідомленні

Читайте також: Кандидат у мери Чернівців — один із лідерів за кількістю витрат на політичну рекламу у фейсбуку

Зазначають, що у серпні витрати на соцмережі були у понад два рази меншими. У вересні на рекламу найбільше витрачали партійні та особисті сторінки політиків. А це близько 75% усіх витрат у вересні. 

Зазначимо, що подання документів на реєстрацію кандидатів тривало до 25 вересня. У «Чесно» кажуть, що трансльована до реєстрації реклама формально не є агітацією. До того ж, закон її фактично не регулює. 

Хто заплатив найбільше? 

Найбільше на рекламу у фейсбуку у вересні витратила партія «За майбутнє» та її представники. Вони заплатили більше 203 тисяч доларів.

Партія «Слуга народу» у вересні заплатила 137 тисяч доларів.

Серед лідерів також «Наш край» — 64 тисячі доларів.

Не пошкодували грошей і «Європейська солідарність» (46 тисяч доларів), ОПЗЖ (39 тисяч доларів), «Перемога Пальчевського» (38 тисяч доларів), «Пропозиція» (35 тисяч доларів) і «Батьківщина» (25 тисяч доларів).

 

Коментарі