Новини

Кандидат у мери Чернівців — один із лідерів за кількістю витрат на політичну рекламу у фейсбуку

Найбільше на рекламу витратили кияни та львів’яни.

На початку осени більшість політиків і політичних сил, які планують брати участь у місцевих виборах, активізувалися у соціальних мережах.

Експерти громадської мережі «ОПОРА» виокремили сторінки кандидатів, які найбільше заплатили за політичну рекламу у соцмережах.

Інформацію про це вони опублікували на своєму сайті.

«Із наближенням виборів у соцмережах побільшало реклами, замовленої окремими кандидатами (офіційно зареєстрованими учасниками виборчих перегонів або тими, що мають намір брати в них участь) у депутати або голови. Разом вони витратили 46 тисяч доларів на 2652 рекламні повідомлення», — кажуть спостерігачі ОПОРИ. 

Так, серед 10 найвитратніших — кандидат на посаду чернівецького міського голови від провладної партії «Слуга народу» Віталій Другановський. З 1 по 15 вересня провів 28 рекламних кампаній у фейсбуку, на що витратив 987 доларів. 

Однак топ за кількістю витрат посіли кияни та львів’яни. Так, найбільше грошей на просування витратили кандидати в мери Києва Ірина Верещук та Віталій Кличко. У Львові — Андрій Садовий та Ігор Васюник, а також кандидат у мери Полтави Андрій Матковський.

В ОПОРІ говорять, що географічний розподіл такої реклами нерівномірний — зокрема на Волинську, Чернігівську, Кіровоградську, Харківську, Херсонську, Донецьку та Луганську області припадало менше 0,1% показів. 

Коментарі