Без категорії

У центрі столиці побудують кіберарену за 40 мільйонів доларів: для чого

Завдяки арені та Esports Ready Hotel до бюджету Києва тільки від туристичного збору надходитиме близько 40 мільйонів гривень на рік.

Фото Digital sport

Українські кіберспортсмени планують інвестувати 40 мільйонів доларів у будівництво багатофункціональної кіберспортивної арени, що містить 10 тисяч відвідувачів.

Про це повідомив співзасновник української кіберспортивної організації NAVI й один із власників готелю «Дніпро» Олександр Кохановський на Інвестиційному форумі Києва, пише Інтерфакс-Україна.

Так, кіберспортивна арена буде розташована в центрі Києва. 

«Там буде не тільки кіберспорт, але і звичайний, концерти, івенти, виставки, конференції. У нашій країні ще немає такого майданчика», — каже Кохановський.

Олександр Кохановський Фото Перша Гільдія

Завдяки запланованій арені та готелю «Дніпро» у Києві можна буде провести до 16 великих кіберспортивних подій. Це щороку забезпечуватиме близько 100 тисяч туристів. До місцевого бюджету тільки від туристичного збору надходитиме близько 40 мільйонів гривень на рік, стверджує бізнесмен.

Готель «Дніпро» у Києві перетворять на перший у світі готель для кіберспорту Esports Ready Hotel. Реконструкція будівлі буде тривати 1,5-2 роки та коштуватиме 20 мільйонів доларів. Кохановський разом із партнерами та інвесторами 15 липня придбав готель «Дніпро» на аукціоні за 1,11 мільярда гривень. 

Нагадаємо, 7 вересня кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні. 

Коментарі