Новини

Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні

Заявку на визнання геймінгу офіційним видом спорту подали 18 серпня, а вже сьогодні Україна належить до переліку країн, де кіберспорт визнаний саме таким.

Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні.  

Про це 7 вересня повідомила Федерація кіберспорту України:

«7 вересня 2020 року — нова знакова дата в календарі кожного українського геймера. Саме сьогодні на засіданні комісії більшістю голосів присутніх кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні. Впродовж останнього року Федерація кіберспорту України працювала над цим питанням у посиленому режимі».

Так, Україна офіційно належить до більш, ніж 25 країн світу, де кіберспорт є офіційним видом.

Його визнали на законодавчому рівні завдяки спільній роботі Міністерства молоді та спорту України, Федерації КСУ та Міжнародної федерації кіберспорту (IESF).

Раніше «Шпальта» писала, що Федерація кіберспорту України (UESF) подала документи, аби кіберспорт визнали офіційним в Україні. Після чого заявку прийняли в Міністерстві молоді та спорту України.

Федерація кіберспорту України — це громадська організація, яку створили у 2018 році для популяризації та розвитку кіберспорту. За час свого існування організація провела багато регіональних турнірів із кіберспорту, благодійних акцій та освітніх ініціатив.

 

Коментарі