Новини

В Україні 145 класів уже відправили на самоізоляцію: як навчаються буковинські школярі

Понад 21 тисяча школярів Чернівецької области ходять до школи, на дистанційці — 148 дітей.

З 1 вересня в українських школах на самоізоляцію вже відправили 145 класів. Загалом їх майже 200 тисяч. Про це на брифінгу 10 вересня повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов

Він каже, що рішення про самоізоляцію школярів ухвалили під час епідрозслідування, а такі рекомендації дали лікарі та епідеміологи. 

Нагадаємо, школярі у «зеленій», «жовтій» та «помаранчевій» зонах повернулися за парти 1 вересня. Навчальні заклади, що розташовані у регіоні, який потрапив до «червоної» зони, навчаються онлайн. 

Вам також буде цікаво: Батьки не повинні купувати маски дітям, ними має забезпечувати школа. Чи ні?

Так, у Чернівецькій області всі заклади освіти в районах «червоної» зони та міста Чернівців теж виконали рішення державної, регіональної й місцевих комісій ТЕБ та НС і перейшли на дистанційку.

Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Чернівецької ОДА.

На Буковині працює 389 закладів загальної середньої освіти. Нині 6 районів, 22 ОТГ та Чернівці навчаються за монітором через епідситуацію.

«Безумовно, дистанційна форма навчання – один із викликів сьогодення, але ми повинні зрозуміти одну просту річ: здоров’я всіх учасників освітнього процесу – надважливе!» — кажуть у Департаменті.

У «помаранчевій»  зоні перебувають 127 закладів освіти (5 районів, 12 ОТГ), у яких за очною формою навчання працюють 114 шкіл, а 13 – за змішаною. 

Так, є 24306 буковинських школярів, із них:

– 21416 навчаються очно;

– 2704 – за очно-дистанційним навчанням;

– 148 учнів навчаються дистанційно;

– 31 учень перебуває на педагогічному патронажі;

– 1 учень здобуває освіту за екстернатною формою навчання;

– 6 учнів навчаються за сімейною формою.

Нагадаємо, 9 вересня біля Чернівецької ОДА зібралися декілька сотень людей. Це батьки школярів, дехто взяв із собою дітей. Пікетувальники вимагали скасувати «червону» зону та дистанційне навчання.

 

Коментарі