Афіша

У Чернівцях відкриють ювілейну виставку Броніслава Тутельмана

Виставка триватиме місяць.

7 вересня у центрі культури «Вернісаж» відбудеться офіційне відкриття ювілейної виставки чернівецького митця Броніслава Тутельмана. Початок заходу о 17:00. Виставка арт фотографій та інсталяцій «Шпаціруючи містом», як її ностальгічно називає сам митець, присвячена Чернівцям, і всі роботи митець зробив тут.

«Так вийшло, що ця виставка наче присвячена моєму місту. Я ніколи не планую цього заздалегідь. Хоча ідея така існувала давно. У мене є фотоархів, де я зберігаю всі свої знімки і комбіную їх уже тоді, коли з’являється ідея. Не гоже було б втрачати хороший кадр за її відсутности. І так вийшло, що кращі роботи відзняті у Чернівцях. Це не те типове відобреження Чернівців через вулицю Кобилянської чи старовинних балконів. Такі вулиці і такі балкони є у багатьох європейських країнах. Чи ви думаєте, що не можна знайти таке у Відні чи Будапешті?», — розповів раніше у коментарі «Шпальті» Броніслав Тутельман.

Вам буде цікаво: «Чернівці, трохи замурзані, не для обкладинок журналів»: інтерв’ю з митцем Броніславом Тутельманом 

Броніслав Тутельман, або ж Бума — знаний чернівецький художник, зі своїх 70-ти років митець творить уже 50. Його картини є у колекціях країн СНД, Польщі, Австрії, Франції, Нідерландів та США.

Переглянути роботи митця у галереї можна буде до 6 жовтня. 

 

Коментарі