Новини

Ілон Маск презентував новий чип Neuralink завбільшки з монету

Нейроінтерфейс вже успішно випробували на свинях.

Фото Neuralink

Ілон Маск провів другу публічну презентацію технології Neuralink 28. Цього разу він продемонстрував оновлену версію нейроінтерфейсу та показав результати «чипування» на свинях, передає «Радіо Свобода».

«За останній рік ми значно спростили наші системи: тепер вони вміщаються в чип, який займає менше місця, ніж монета, і його можна повністю приховати при імплантації. Він повністю зіллється з кісткою черепа і буде невидимим ззовні, працюючи цілий день без підзарядки», – заявив винахідник.

Скріншот Neuralink

Чип імплантують під шкіру і крізь череп під’єднують нитками до мозку. Зібрані дані Link 0.9 передає бездротовим зв’язком на мегабітній швидкості на відстань до 10 м. Заряджається інтерфейс за допомогою бездротової індуктивної зарядки. Заряду вистачає на день роботи, а зарадка відбувається вночі — під час сну.

Скріншот Neuralink

Маск показав свиню, в мозок якої вживлений імплант розміром 8 міліметрів у діаметрі. Він порівняв чип з фітнес-трекором, який під’єднується до мозку маленькими дротами. Видалення імпланта не впливає на функції нервової системи. Одній з піддослідних свиней чип видалили. Таким чином, інтерфейс можна видаляти або оновлювати на більш актуальну модель без шкоди для здоров’я. Винахідник додав, що обидві свинки щасливі та здорові.

Коментарі