Новини

Літаком керували до останнього: оприлюднили дані «чорних скриньок» зі збитого літака МАУ в Ірані

До вибуху літак летів у звичайних умовах.

Фото ISNA

Організація цивільної авіації Ірану оприлюднила дані з «чорних скриньок» зі збитого у січні над Тегераном літака МАУ, пише Tasnim.

Бортовий самописець припинив запис польотних даних о 6:14 ранку за місцевим часом через потрапляння уламків першої ракети в літак. До вибуху літак летів у звичайних умовах.

«Чорна скринька» встигла записати всі звуки з кабіни пілотів упродовж 19 секунд після вибуху. Перша ракета завдала серйозних ушкоджень літаку, але двигуни не відключилися.

Екіпаж із трьох людей, серед яких інструктор польотів, намагалися до останнього контролювати та керувати літаком. Розмова пілотів свідчила про електричні проблеми, інструктор польотів надав вказівки ввімкнути допоміжний блок живлення.

Зсередини пасажирського салону не долітали жодні звуки, а розмови та реакція екіпажу свідчила про їхнє фізичне здоров’я у момент польоту, зробили висновок експерти.

Через те, що запис у кабіні завершився через 19 секунд після вибуху, а друга ракета досягла літака щонайменше за 25 секунд після першої, неможливо проаналізувати вплив другої ракети на літак.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак «Тегеран-Київ» авіакомпанії МАУ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. 11 січня, після днів заперечень, іранські військові офіційно визнали, що український пасажирський літак вони збили «ненавмисно».

За словами іранської сторони, система протиповітряної оборони прийняла літак за крилату ракету.

Голова МЗС Ірану Джавад Заріф назвав збиття лайнера «людською помилкою». Пізніше на своїй сторінці у Twitter військово-політична формація «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака МАУ.

Пізніше стало відомо, що Іран заарештував винних у справі збитого літака.

Коментарі