Новини

У Чернівецькій області стартує кампанія з підтримки донорства крови: як долучитися

Метою цієї кампанії є залучення тисячі, а то й більше донорів та пропаганда донорства як безкорисливости.

Фото Чернівецького обласного центру громадського здоров’я

Через нагальну потребу і дефіцит крови у Чернівецькому обласному центрі крови розпочинають спільну кампанію «Маю гонор, бо я – донор» з популяризації донорства. Триватиме вона з 20 серпня по 20 вересня. Про це повідомляють у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Кожна кроводача дає змогу врятувати три людських життя, а вони своєю чергою залежать від тих, хто свідомо вирішує стати донором та поділитися частинкою себе. Тож закликаємо кожного свідомого громадянина стати донором задля поповнення банку крови та дякуємо тим, хто вже долучився до доброї справи», – розповіла генеральна директорка Чернівецького обласного центру служби крови Анжеліка Каланча.

Читайте також: Бути донором безпечно: як працює Центр крові у Чернівцях

Лікарі хочуть зробити запас крови на випадок другої хвилі COVID-19, тому запускають кампанію.

«Її основною метою є залучення тисячі, а то й більше донорів, пропаганда донорства як безкорисливости тощо. Очікуємо на підтримку очільників ОТГ, голів райдержадміністрацій, керівників установ та всіх охочих долучитися до цієї кампанії», – каже в. о. генерального директора Чернівецького обласного центру громадського здоров’я Володимир Антонюк.

Здати кров усі охочі можуть як безпосередньо в обласному центрі служби крови (вул. Українська, 36, телефон для довідок: (0372) 52-34-43), так і в центральних районних лікарнях.

Коментарі