Новини

NASA запустила новий марсохід для пошуку життя на сусідній планеті

Марсохід «Perseverance» має більшу обчислювальну потужність, ніж його попередні «аналоги», і може самостійно переміщатися по 200 метрів на день.

Національна аерокосмічна адміністрація США (NASA) запустила на Марс корабель із марсоходом Perseverance («Наполегливість»). Він буде шукати ознаки існування у минулому Марса мікробіологічних форм життя.

Запуск транслювали на сайті NASA.

Ракета-носій Atlas V з апаратом на борту стартувала з майданчика на мисі Канаверал (штат Флорида) сьогодні, 30 липня, о 14:50 за київським часом.
Ровер Perseverance досягне «червоної планети» 18 лютого 2021 року, якщо не буде відхилень від плану. Місце посадки — кратер Джезеро, який розташований на північ від марсіанського екватора.

Марсохід повинен зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема чи є умови для людської колонії.

 

Наразі це буде дев’ята посадка NASA на Марс з урахуванням попередніх місій марсоходів і космічних кораблів.

У NASA пишуть, що Perseverance має більшу обчислювальну потужність, ніж його попередні аналоги, і може самостійно переміщатися по 200 метрів на день. Він має 19 камер і два мікрофони, які, як сподіваються вчені, вперше зроблять запис звуку на Марсі. Його роботизована «рука» завдовжки 2 метри живиться від невеликого ядерного генератора.

Раніше ми писали про те, що компанія SpaceX вперше за останні дев’ять років відправила астронавтів NASA у Космос із території США.

Коментарі