Новини

Кастинг на головну роль у фільмі Ірини Цілик «Я і Фелікс»: шукають хлопця і дівчину

Дівчина та хлопець, які подаватимуть заявки на участь у кастингу, мають бути харизматичними та вільно володіти українською. Хлопцеві бажано вміти грати на фортепіано.

Кадр із тизеру

На головні ролі в стрічці Ірини Цілик «Я і Фелікс» оголосили кастинг: шукають хлопця та дівчину 14-16 років. Акторський досвід не обов’язковий.

Раніше «Шпальта» вже писала, що «Я і Фелікс» — повнометражний ігровий дебют режисерки Ірини Цілик. Це екранізація неопублікованого роману Артема Чеха «Хто ти такий?», що навесні 2021 року вийде у видавництві Meridian Czernowitz. 

Книга й фільм розповідають про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х, його сім’ю, друзів, перше кохання та взаємини з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї.
У тизері фільму Фелікса зіграв поет та прозаїк Юрій Іздрик, який, найімовірніше, виконає цю роль у самому фільмі. Команда «Я і Фелікс» шукає також інших акторів на вакантні ролі.

«Для нас не важливий акторський досвід, ми радше шукаємо цікавих особистостей», — уточнює кастинг-директорка Тетяна Симон.

Дівчина та хлопець, які подаватимуть заявки на участь у кастингу, мають бути харизматичними та вільно володіти українською (вона має бути не просто інструментом, а рідною мовою, якою легко імпровізувати, жартувати і навіть сваритися). А хлопцеві бажано вміти грати на фортепіано.

«Нам почали приходити анкети й відео різних підлітків, яких я дивлюся на роль Тимофія в нашому фільмі, і знаєте, я не втримаюся та скажу: “Які ж у вас класні діти!” Та на роль зрештою підійде лише один, і це залежатиме від багатьох різних факторів. Я не зможу, на жаль, усім написати якісь фідбеки, але вже зараз просто хочеться сказати вголос, що у нас такі круті підлітки!» — коментує режисерка Ірина Цілик.

Фото Телеканал Україна

Фільм продюсують Володимир Яценко та Анна Соболевська. Виробництво «Я і Фелікс» здійснюватиме кінопродакшн ForeFilms. Зйомки заплановано на осінь 2020 року.

Для участі в кастингу потрібно заповнити форму тут. Анкети прийматимуть до кінця липня. 

 «Я і Фелікс» фільм-переможець 13-го конкурсу кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно. Стрічка на етапі підготовки до зйомок. Прем’єра запланована на листопад 2021 року. 

Ірина Цілик — українська кінорежисерка, письменниця, авторка поетичних і прозових творів. Членкиня Українського ПЕН. Стала лавреаткою американського кінофестивалю Sundance за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно, отримала нагороду за стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин». 

ForeFilms — кінопродакшн авторського повнометражного та короткометражного кіно, який 2020 року заснували продюсери та продюсерка Володимир Яценко й Анна Соболевська. Зараз на різних стадіях виробництва у ForeFilms фільми Валентина Васяновича, Нарімана Алієва, Антоніо Лукіча, Ірини Цілик, Павла Острікова та Катерини Лесик.

 

 

Коментарі