Новини

«Я і Фелікс»: вийшов тизер нового фільму Ірини Цілик. Іздрик, дружба, 90-ті

Ця кінострічка — екранізація неопублікованого роману Артема Чеха «Хто ти такий?». Навесні 2021 року він вийде у чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz.

23 червня вийшов перший тизер нового фільму «Я і Фелікс» української режисерки Ірини Цілик, який вона знімає за книжкою Артема Чеха. У ньому відзнявся український письменник Юрій Іздрик.

«Я і Фелікс» — екранізація неопублікованого роману Артема Чеха «Хто ти такий?». Навесні 2021 року він вийде у чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz.

І фільм, і книга розповідають про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х роках, його сім’ю, друзів, перше кохання. Та серед усіх, хто був із ним поруч, особливо вирізнявся Фелікс — близький друг його бабусі, глибоко травмований досвідом війни колишній контррозвідник і солдат ГРУ.

«Дружити з такими людьми небезпечно та весело. Як і рости в 90-х загалом»,пишуть у кінопродакшн ForeFilms, що й зніматиме стрічку.

У тизері одну з головних ролей — Фелікса — виконав український письменник Юрій Іздрик. Хлопчика Тимофія грає син режисерки Андрій. Чи гратимуть вони у фільмі, стане відомо вже після проведення кастингу.

Зйомки заплановані на осінь 2020 року.

Коментарі