Новини

У яких регіонах діти зможуть піти до школи з 1 вересня

Якщо епідемічна ситуація не погіршиться, буковинські діти до школи підуть.

У Міністерстві освіти та науки України вирішили, що діти зможуть піти до школи 1 вересня, якщо регіон, у якому вони проживають, не потрапить до «червоної зони».

Про це в етері телеканалу «Україна 24» заявила заступниця міністра освіти Любомира Мандзій.

«Якщо ваша територія потрапить у «зелений», «жовтий» або «помаранчевий» рівень —  можете бути впевнені, що 1 вересня діти сядуть за шкільні парти. Тільки на «червоному» рівні є заборона відвідування закладів освіти», — пояснила заступниця міністра освіти.

Вона додала, що рівень епідемічної ситуації комісії з надзвичайних ситуацій встановлюватимуть на певний проміжок часу.

«Якщо у вашій області є випадки захворювання, і ви розумієте, що захворюваність велика — це означає, що окремі території в області будуть стосуватися іншого рівня епідемічної ситуації», — пояснила заступниця міністра освіти.

Судячи з показників захворюваности на Covid-19 у Чернівецькій області, можна зробити висновок: якщо епідемічна ситуація не погіршиться, буковинські діти до школи підуть.

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Тепер, залежно від епідемічної ситуації, регіонам надаватимуть «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки.

Раніше «Шпальта» писала про те, що в Міносвіти розробило варіант змішаної форми навчання з 1 вересня: частково онлайн та частково офлайн.

 

Коментарі