Новини

Фейсбук та інстаграм перевірятимуть свої платформи на расову дискримінацію та розпалення ворожнечі

Соцмережі звинуватили в недостатньому контролі над контентом, що провокує ненависть і насильство, а також у приховуванні від темношкірих користувачів частини рекламних оголошень, зокрема і тих, у яких мова йде про працевлаштування.

Фото Nghia Nguyen, unsplash.com

Фейсбук створює команди для вивчення расової дискримінації та упереджень на своїй платформі та в інстаграмі.

Про це повідомляє USA Today.

Так, досліджуватимуть, як алгоритми соцмереж поводяться зі сторінками афроамериканців і латиноамериканців, та мають визначити, чи є у соцмережах інше ставлення до них.

Фейсбук почав перевірку через бойкоти брендів та обвинувачення проти соцмережі. Американські правозахисні організації, що долучилися до руху Stop Hate for Profit, звинуватили соцмережу в недостатньому контролі над контентом, який провокує ненависть і насильство, а також у приховуванні від темношкірих користувачів частини рекламних оголошень, зокрема і тих, що містять інформацію про працевлаштування. 

Правозахисники закликали бренди відмовитися розміщувати рекламу на фейсбуку. 

Бойкот уже підтримали North Face, Adidas, Coca Cola, Unilever.

Нагадаємо, 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда затримали за фальшиву 20-доларову купюру. Під час затримання один із полісменів душив Флойда коліном, у результаті чого він і задихнувся. П’ятьох причетних до інциденту поліціантів звільнили. Дерека Шовіна, який задушив загиблого, арештували 29 травня. Йому інкримінують вбивство 3-го ступеня (за законами штату Міннесота, це вбивство, скоєне без наміру вбити та «через дії, вчинені без поваги до людського життя). Це викликало безліч протестів проти расизму.

 

Коментарі