Новини

Бенксі оприлюднив нову роботу, яка присвячена боротьбі з расизмом

На світлині зображений меморіальний портрет та свічка, що підпалює прапор США.

6 червня британський художник Бенксі опублікував у своєму Instagram нову роботу, яка присвячена протестам проти расизму та жорстокости поліції в США, що почалися після вбивства темношкірого американця Джорджа Флойда.

На світлині зображений меморіальний портрет та свічка, що підпалює прапор США.

Сам митець пише, що спочатку вважав, що краще дослухатися до думки темношкірих та зберігати мовчання. Однак згодом зрозумів, що не може лишатися осторонь, оскільки це і його проблема також.

«Темношкірі приречені жити в системі білих. Це наче зламана труба, що заливає водою квартиру сусідів, які живуть поверхом нижче. Та це проблема білих. І якщо вони не вирішать її, комусь доведеться піднятися поверхом вище і вибити двері», — зазначив Бенксі.

25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда затримали за фальшиву 20-доларову купюру. Під час затримання один із полісменів душив Флойда коліном, у результаті чого він і задихнувся. П’ятьох причетних до інциденту поліціантів звільнили. Дерека Шовіна, який задушив загиблог, арештували 29 травня. Йому інкримінують вбивство 3-го ступеня (за законами штату Міннесота, це вбивство скоєне без наміру вбити та «через дії, вчинені без поваги до людського життя). Скоєне викликало безліч протестів проти расизму.

Нагадаємо, Бенксі — скандально відомий англійський художник, особа якого досі залишається інкогніто. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Коментарі