Новини

«Злови мене, якщо зможеш»: Бенксі намалював мурал до Дня закоханих

Художник намалював новий мурал, бо хоче привернути увагу до безхатьків у країні.

Фото capturingbanksy.com

У британському місті Брістол вуличний художник Бенксі намалював новий мурал до Дня святого Валентина.

Одні вважають роботи Бенксі актом вандалізму і несмаком, інші захоплюються його творчістю. Сам художник називає себе «вандалом вищої якості».

Свою нову роботу він опублікував в інстаграмі.

Художник зобразив дівчинку, яка стріляє червоними квітами з рогатки.

Як зазначає BBC, мурал був намальований ще у вівторок на одній із вулиць міста Брістола. Проте Бенксі опублікував фотографію тільки вночі проти 14 лютого в День святого Валентина.

Припускають, що художник створив новий мурал, бо хоче привернути увагу до безхатьків у країні.

Бенксі — скандально відомий англійський художник, особа якого досі залишається інкогніто. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Вартість картин та принтів таємничого художника сягає сотень тисяч доларів. У 2008 році роботу, що отримала назву «Боротьба зі шкідниками», пустили з молотка в Нью-Йорку майже за два мільйони доларів.

Також художника номінували на премію «Оскар» у 2011 році. Фільм Бенксі під назвою «Вихід через сувенірну крамницю» опинився серед номінантів на американську кінопремію в категорії «Кращий документальний повнометражний фільм».

Попри таке визнання, сам художник не вважає себе дуже талановитим. У інтерв’ю для The Village Voice Бенксі зазначив:

«Комерційний успіх для графіті-артиста — ознака невдачі. Суспільство часто щедро обдаровує не тих людей, тому фінансовий успіх можна вважати «міткою» корисливого нездари». 

Коментарі