Новини

У Чернівцях провели дискусію про Пауля Целана та читання за участю Жадана

Дискусія та поетичні читання за участю Сергія Жадана відбулися у рамках проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020».

У Чернівцях провели дискусію про Пауля Целана та поетичні читання Сергія Жадана та Катерини Калитко. Модерував захід Олександр Бойченко. Карантинний офлайновий захід стартував у Літньому театрі у парку імені Тараса Шевченка.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» прессекретарка Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Лілія Шутяк, дискусія про Пауля Целана та поетичні читання за участю Сергія Жадана і Катерини Калитко відбулися у рамках проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020».

«Одна з його складових – резиденція «Пауль Целан 100», суть якої полягає в тому, що 10 письменників (5 українських і 5 німецьких) протягом тижня живуть у Чернівцях. Тут вони вивчають спадщину Целана, відвідують обласний архів, спілкуються з істориками, письменниками, громадськими діячами. Результат їхньої резиденції – есе, присвячене творчості Пауля Целана. Після завершення проєкту ці тексти побачать світ у вигляді українсько-німецької антології, яка буде у вільному доступі для всіх зацікавлених”, – каже Лілія Шутяк.

Катерина Калитко – наступна резидентка після Сергія Жадана. Першим був – Юрій Андрухович.

Нагадаємо, Сергій Жадан перебуває у Чернівцях на резиденції «Пауль Целан 100».

Проєкт «Літературні Дні Пауля Целана 2020» відбувається за підтримки Kulturstiftung des Bundes в кооперації зі штутгартською спілкою Ukrainisches Atelier für Kultur und Sport e.V.

Фото Альони Чорної

Коментарі