Новини

Нардепи проголосували за скорочення кількости районів з 490 до 138

У ліквідованих районах не проводитимуть вибори депутатів районних рад.

Фото Scott Graham, unsplash.com

17 липня Верхована Рада підтримала проєкт постанови про ліквідацію нині наявних 490 районів і створення замість них нових 138.

За це рішення сьогодні на засіданні сесії проголосували 238 народних депутатів.

Тепер межі районів встановлюють по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, що входять до складу відповідного району. Так, у ліквідованих районах не проводитимуть вибори депутатів районних рад.

Політолог та голова Громадської ради при Чернівецькій ОДА Ігор Баб’юк заспокоює: районний центр не відіграє важливу роль у житті його мешканців — лише у тих випадках, коли є необхідність оскаржити рішення органів ОТГ.

Нагадаємо, вже 15 днів в Атаках на Хотинщині мітингувальники перекривають дорогу національного значення. Вони вимагають, аби Хотин зробили центром нового Дністровського району. Втім, вислухати їхні детальні вимоги обласна влада не стала, переконують протестувальники, тож блокування продовжується.

Вам також буде цікаво: Безперспективний план Чернівецької області. Колонка Тараса Прокопа

Утворення та ліквідацію районів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей реалізують після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України.

Коментарі