Новини

У Чернівцях відновлять пільгові перевезення у міському транспорті 

Міська комісія з питань ТЕБ та НС також звернулася до Уряду та Міністерства інфраструктури, аби відновити залізничне сполучення з Чернівцями.

13 липня міський голова Олексій  Каспрук на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС запропонував поновити пільгові перевезення на тролейбусних та автобусних маршрутах.

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької міськради:

«Юридичному управлінню  міської ради доручено терміново подати на розгляд міської ради та виконавчого комітету проєкти рішень щодо скасування обмежень на пільгові перевезення, які були встановлені на період дії карантину». 

Комісія звернула увагу, що за даними МОЗ України епідситуація у Чернівецькій області відповідає показникам, що дозволяють  послабити карантинні обмеження.

Однак пасажири все одно зобов’язані дотримуватися карантинних вимог.

Перевізники нестимуть відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, а також за здійснення водіями та кондукторами контролю наявности у пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.

Міський голова також звернув увагу на те, що в інших містах України вже відновили пільговий проїзд, до того ж Кабмін скасував заборони на вільне пересування осіб, окрім тих, хто перебуває на самоізоляції, тому жодних правових підстав для обмеження пільг на проїзд немає. 

Враховуючи поліпшення епідситуації у Чернівецькій області та обласному центрі, міська комісія звернулася до Уряду та Міністерства інфраструктури щодо відновлення залізничного сполучення з Чернівцями, оскільки обласна комісія з питань ТЕБ та НС на клопотання з цього приводу відповіді не надала.

Нагадаємо, на Буковині за минулу добу підтвердили 21 новий випадок зараження. За той же період одужали 67 буковинців, а загалом недугу побороли 2792 особи.

Раніше «Шпальта» писала, що з 19 березня у Чернівцях курсує спецтранспорт. Спочатку їздити службовими тролейбусами могли лише медики, а також працівники підприємств, установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність міста в умовах надзвичайної ситуацій. Тоді й заборонили пільги на проїзд. Однак потім умови користування міським транспортом пом’якшили. 

 

Коментарі