Новини

Спецтранспортом зможуть користуватися не лише медики: хто і як може отримати проїзний у Чернівцях

Уряд дозволив збільшити кількість пасажирів у громадському транспорті з 10-ти осіб до кількости сидячих місць у тролейбусах.

Фото Ant Rozetsky, unsplash.com

Чернівецька міська рада почала видавати спецпроїзні працівникам торговельних закладів. Ці перепустки дають можливість користуватися громадським електротранспортом, що курсує містом у режимі спеціальних перевезень під час карантину. Про це у прямому етері на фейсбуку повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Нововведення стали можливими, бо уряд дозволив збільшити кількість пасажирів у громадському транспорті з 10-ти осіб до кількости сидячих місць у тролейбусах.

Так, із 6 квітня міськрада почала видавати проїзні підприємствам торгівлі, які зверталися до ратуші з відповідними заявами. За словами мера, міськрада очікує подібних звернень від банківських установ, аптек та інших закладів, що працюють під час карантинних обмежень:

«Нам потрібні звернення від банківських установ, аптек, торговельних магазинів із чіткими відомостями: хто ви, що ви, де ви працюєте, за якими адресами і скільки вам потрібно проїзних. Будемо намагатися це питання врегулювати правильно, аби ніхто не почував себе ображеним», – зазначив Олексій Каспрук.

Нагадаємо, з 19 березня у Чернівцях курсує спецтранспорт. Донедавна їздити службовими тролейбусами могли лише медики, а також працівники підприємств, установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність міста в умовах надзвичайної ситуації. Вхід у тролейбус дозволений лише за наявности спецпроїзного квитка та маски.

Для всіх медичних працівників проїзд у службових тролейбусах є безкоштовним, для решти працівників, які мають право їздити спецтрансортом, вартість поїздки становить 5 гривень.

Водіїв та кондукторів тролейбусів попередили про те, що їх оштрафують на 17 тисяч гривень у разі перевезення пасажирів без масок і посвідчень.

Коментарі