Новини

У Чернівцях «замінування» збіглося з акцією проти бездоріжжя

Анонімний заявник повідомив про вибухівку в декількох будівлях та на площах міста. Тож центр міста перекрили.

Вранці до поліції Чернівців надійшло повідомлення про замінування Чернівецької міської ради та Центральної площі.

«Співробітники Ситуаційного відділу обласного управління НПУ скерували туди слідчо-оперативні групи ГУ НП і Шевченківського відділення поліції, вибухотехнічну службу поліції області й аварійні служби Чернівців. Правоохоронці перевіряють вказані об’єкти на наявність підозрілих та вибухонебезпечних предметів», — повідомили у пресслужбі ГУ НП в Чернівецькій області.

Людей евакуювали з приміщення. Центральну площу перекрили, пересуватися нею тимчасово заборонили, по її периметру виставили правоохоронців та представників інших спецслужб.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, біля Ратуші запланували провести акцію проти бездоріжжя. Однак коли туди прийшли активісти, підійти до міської ради їм не дозволили. Тому вони виклали шини на початку вулиці Ольги Кобилянської.

Організатори перформансу запрошували на протест усіх, кого не влаштовує стан дорожнього покриття (зокрема й тротуарів), та закликали принести зіпсовану чернівецькими дорогами автошину як символ занепаду міста та витрачених коштів на ремонт засобів пересування.

Фото Альони Чорної

Коментарі