Новини

«Укрзалізниця» почала приймати цифровий студентський для отримання знижки на проїзд

Під час посадки у потяг, замість пластикового оригіналу, можна пред’явити цифровий документ із мобільного застосунку.

Для отримання 50% знижки на залізничний квиток студенти тепер можуть пред’явити цифровий документ із мобільного застосунку Дія.

Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці»:

«Все ще користуєтеся пластиковими студентськими квитками під час посадки у поїзд? Маємо для вас краще рішення: студентський у смартфоні! Відтепер Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia приймає цифровий студентський квиток із мобільного застосунку Дія. Кажуть, що це сучасно та дуже зручно», — пишуть у компанії.

У пресслужбі зазначили, що цифровий студентський квиток має такі ж переваги, як і пластиковий оригінал: ідентифікує особу, підтверджує статус студента та надає знижки.

Так, «Укрзалізниця» приймає й інші цифрові документи з Дії: ID-картку, закордонний біометричний паспорт, водійське посвідчення та студентський квиток.

Пільговий проїзд надають студентам вишів І-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів.

Однак подорожувати зі знижками з Е-студентським можна, як і раніше — у загальних і плацкартних вагонах, вагонах 2-3 класу всіх категорій міжміського сполучення, усіх вагонах регіональних потягів, поїздах приміського сполучення.

А от під час пересування у вагонах вищої категорії типу СВ, купе та у вагонах 1-го класу, крім потягів категорії «Регіональний поїзд», студенти повинні сплачувати повну вартість квитка.

Нагадаємо, Укрпошта також віддає відправлення за електронним посвідченням водія у додатку «Дія».

Раніше «Шпальта» писала, що документи у смартфоні дозволять посвідчувати особу під час подорожей залізничним або повітряним транспортом у межах країни, у медзакладах та банках, під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, а також на пошті, у магазині – для підтвердження віку, якщо купуєте алкогольні напої або тютюнові вироби.

Також додаток дозволить підтвердити особу на запит поліції та правоохоронних органів, під час повернення придбаного товару у магазині та для входу до адміністративних будівель.

Укрзалізниця почала відновлювати залізничне сполучення у регіонах, однак Чернівецької області це поки не торкнеться — заборонила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Коментарі