Новини

Додаток «Дія» працюватиме оффлайн по всій території України

Додаток оновиться за першої нагоди, зберігаючи попередні версії документів, а інформацію, що міститься в додатку, не можна використати в злочинних цілях.

Фото Gilles Lambert, unsplash.com

Відсутність інтернет-зв’язку не завадить користуватися додатком «Дія» в режимі оффлайн.

Про це повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Коли ви принаймні один раз встановили додаток і скористалися ним, у ньому завжди зберігається остання версія цифрових документів», – зазначає заступник міністра.

Якщо у користувача тривалий час не було зв’язку, то під час першої нагоди посвідчення одразу оновиться.

Вискуб переконує, що додаток безпечний, бо не збирає персональні дані людини, тому цю інформацію не можна використати у злочинних цілях.

Нагадаємо, документи у смартфоні дозволять посвідчувати особу під час подорожей залізничним або повітряним транспортом у межах країни, у медзакладах та банках, під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, а також на пошті, у магазині – для підтвердження віку, якщо купуєте алкогольні напої або тютюнові вироби.

Також додаток дозволить підтвердити особу на запит поліції та правоохоронних органів, під час повернення придбаного товару у магазині та для входу до адміністративних будівель.

Коментарі