Новини

Лише смартфон, жодних документів: коли і як запрацює додаток «Дія»

До кінця лютого 2020 року кожен українець зможе оцифрувати свій паспорт.

Фото Gilles Lambert, unsplash.com

30 січня відбудеться офіційна презентація першого релізу додатку «Дія», куди можна буде переносити документи. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Зараз працюємо над тим, щоб до кінця лютого у кожного українця з’явилася можливість оцифрувати свою ID-картку та закордонний біометричний паспорт. Для цього, крім технічного боку, нам потрібно ще вирішити це питання нормативно. Наразі Мінцифра працює над цим разом з МВС, ДМС та іншими зацікавленими органами», — каже керівник проєкту «Дія» Володимир Брусіловський.

Цифрові ID-картка та біометричний паспорт в наступному релізі Дії

⚡️До офіційної презентації першого релізу «Дії» залишилось чекати рівно тиждень. Усі ви вже знаєте, які саме документи можна буде «переселити» у свій смартфон уже 30 січня. А зараз дозволимо собі трохи забігти наперед і розкажемо про те, що чекає на вас в найближчому майбутньому. Зараз працюємо над тим, щоб до кінця лютого у кожного українця з’явилася можливість оцифровізувати свою ID-картку та закордонний біометричний паспорт. Для цього, крім технічної сторони, нам потрібно ще вирішити це питання нормативно. Наразі Мінцифра працює над цим разом з МВС, ДМС та іншими зацікавленими органами. Отже, документи у смартфоні дозволять посвідчувати особу в таких випадках:✔️під час подорожей залізничним або повітряним транспортом у межах країни;✔️під час медичного обслуговування, банківських операцій;✔️під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, а також на пошті;✔️для підтвердження віку при покупці алкогольних напоїв або тютюнових виробів;✔️для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів;✔️під час повернення придбаного товару у магазині;✔️при вході до адміністративних будівель. Тож чекаємо на схвалення відповідних документів. Обов’язково повідомимо вам про це!

Gepostet von Міністерство цифрової трансформації України am Donnerstag, 23. Januar 2020

Документи у смартфоні дозволять посвідчувати особу під час подорожей залізничним або повітряним транспортом у межах країни, у медзакладах та банках, під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, а також на пошті, у магазині – для підтвердження віку, якщо купуєте алкогольні напої або тютюнові вироби.

Також додаток дозволить підтвердити особу на запит поліції та правоохоронних органів, під час повернення придбаного товару у магазині та для входу до адміністративних будівель.

Зараз Мінцифра чекає на схвалення відповідних документів.

Коментарі