Новини

Відзавтра у Чернівцях їздити громадським транспортом можуть усі категорії громадян

Пільги на проїзд в умовах карантину не діють, однак медики й надалі можуть їздити безкоштовно.  

З 2 липня у Чернівцях громадським транспортом зможуть користуватися громадяни без довідок із місця роботи. Однак такі поїздки можливі тільки за наявностм вільних сидячих місць та за дотримання протиепідемічних правил.

Про це 1 липня повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради:

 «На період роботи транспорту в режимі спеціальних перевезень за наявности вільних сидячих місць у Чернівцях з 2 липня дозволено проїзд іншим категоріям громадян за умов дотримання протиепідемічних заходів під час надання послуг із перевезення пасажирів на період карантину». 

Так, громадяни без спеціальних документів зможуть користуватися громадським транспортом з 10:00 до 22:00.

До 10 ранку можуть їздити лише мешканці, які дістаються на роботу. Вони повинні пред’явити спецпроїзний, посвідчення або довідку з місця роботи. 

До салону транспортного засобу чернівчан впускатимуть лише за наявности захисної маски та без ознак ГРВІ. 

«Перевезення пасажирів у режимі спеціальних перевезень в умовах карантину  здійснюють у межах кількости місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб», — ідеться у повідомленні міськради. 

Також не діють пільги на оплату проїзду у режимі спецперевезень. Водночас медики можуть надалі користуватися безкоштовним проїздом у міському електротранспорті за пред’явлення спеціального проїзного. 

Нагадаємо, з 19 березня у Чернівцях курсує спецтранспорт. Вхід у тролейбус дозволений лише за наявности спецпроїзного квитка та маски.

Коментарі