Новини

Сьогодні в Україні стартує ЗНО з української мови та літератури

На тестування з української мови і літератури зареєструвалися 369 562 людини.

30 червня в Україні стартує зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Про це повідомив Український центр оцінювання якости освіти:

На тестування з української мови і літератури зареєструвалися 369 562 людини, для чого створили 24 970 авдиторій у 1 522 пунктах тестування.

Аби уникнути скупчення біля входів, учасників почнуть пропускати о 9:50 і закінчать о 10:50. Якщо хтось спізниться і прийде в пункт тестування після 10:50, його не допустять до участи в ЗНО.

Учасників пропускатимуть тільки за наявности таких документів:

  • оригіналу сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участи в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники повинні роздрукувати з інформаційної сторінки.

У Центрі радять взяти з собою 2−3 ручки чорного кольору, пляшку з питною водою без етикетки та засоби індивідуального захисту.

Якщо учасник із поважних причин не зможе з’явитися на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, потрібно впродовж 5 днів після тестування з певного предмета подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якости освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якости освіти.

Раніше «Шпальта» писала, що учасникам дозволять складати ЗНО лише у масках чи респіраторах. Спершу їм обов’язково виміряють температуру. І допускатимуть до тестування, якщо вона не перевищуватиме 37,2 градусів та якщо в учасників не буде ознак респіраторних захворювань.

Відстань між ними не повинна бути меншою за 1,2 метра. Пункти для складання тестувань мають забезпечити антисептиками, також повинні провести дезінфекцію кімнат та утилізацію використаних масок.

Нагадаємо, на Буковині визначили 35 пунктів тестування. До них дітей довозитимуть шкільними автобусами, а в Чернівцях за наявности запрошення на ЗНО можна буде скористатися громадським транспортом. Після складання за таким же принципом школярі діставатимуться додому — автобусами.

Коментарі