Новини

ЗНО цьогоріч проведуть із 25 червня по 17 липня: які правила діятимуть у пунктах тестувань

До тестувань залучать більше 242 тисяч працівників і 11,6 тисяч медиків.

Фото Ivan Aleksic, unsplash.com

Зовнішнє незалежне оцінювання дозволили провести з 25 червня по 17 липня. Відповідне рішення ухвалила комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Про це 23 червня повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Учасникам дозволять складати ЗНО лише у масках чи респіраторах. Спершу їм обов’язково виміряють температуру. І допускатимуть до тестування, якщо вона не перевищуватиме 37,2 градусів та якщо в учасників не буде ознак респіраторних захворювань.

Відстань між ними не повинна бути меншою за 1,2 метра. Пункти для складання тестувань мають забезпечити антисептиками, також повинні провести дезінфекцію кімнат та утилізацію використаних масок.

Зокрема цьогоріч для входу в пункти тестування виділять більше часу, аби уникнути скупчень людей.

Цьогоріч в основній сесії ЗНО візьмуть участь понад 379 тисяч людей, а вступні іспити для магістратури складатимуть більше 101 тисячі. До тестувань залучать близько 242 тисяч працівників і 11,6 тисяч медиків.

На Буковині визначили 35 пунктів тестування:

«Цього року ми маємо 35 пунктів тестування. Всі вони готові до роботи. На кожному пункті чергуватимуть двоє медиків. Наша головна мета – убезпечити дітей від можливого зараження коронавірусною інфекцією», – зазначила під час брифінгу заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

У Чернівецькій ОДА повідомили, що до місць тестування дітей довозитимуть шкільними автобусами, а в Чернівцях за наявности запрошення на ЗНО можна буде скористатися громадським транспортом. Після складання за таким же принципом школярі діставатимуться додому — автобусами.

Коментарі