Новини

Десять регіонів готові до послаблень карантину за новими критеріями. Буковину це оминуло

У Чернівецькій області заповнено більше 51% ліжок у медзакладах, однак охоплення тестувань становить майже 56%.

22 червня Міністерство охорони здоров’я опублікувало перелік регіонів України, які можуть переходити до послаблення карантину відповідно до нових правил. Згідно зі списком, обмеження частково знімуть в 11-ти областях.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

За новими правилами, карантин будуть посилювати у регіонах, де:

  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я складає понад 50%;
  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення впродовж тижня;
  • коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків COVID-19 понад 10%.

У Києві, Вінницькій, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Черкаській областях вказані показники нижчі, тож вони можуть переходити до пом’якшень.

А от у Чернівецькій та Закарпатській областях показник динаміки зростання кількости інфікованих становить понад 10%. Також більше 50% ліжок для пацієнтів із COVID-19 заповнені.

Нагадаємо, станом на 22 червня на Буковині загалом підтвердили 4357 випадків інфікування коронавірусом. Зокрема за останню добу недугу підчепили 33 особи.

Високу динаміку зростання захворювання показали й у Львівській, Житомирській, Волинській, Тернопільській, Івано-Франківській та Рівненській областях.

Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Одеська та Чернігівська виділилися по-іншому — кількість протестованих тут надто мала, аби перейти до наступного етапу.

Повний аналіз епідемічної ситуації у всіх регіонах можна подивитися тут.

Нагадаємо, 1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Однак Буковина не перейшла до нього разом з іншими регіонами через високий показник заражень та заповненість ліжок у медзакладах. Тоді, аби перейти на етап послаблення, кожна область мала відповідати трьом критеріям: 

  • захворюваність за останні сім днів на 100 тисяч населення;
  • заповненість ліжок у лікарнях, які лікують хворих на Covid-19 (не може перевищувати 50%);
  • кількість тестувань, які проводять у регіоні.

Другий етап послаблення карантинних обмежень в Україні відбувся 22 травня, але Чернівецької області він не торкнувся через ті ж причини.

Коментарі