Новини

«Адаптивний» карантин в Україні продовжили до кінця липня

Обмеження продовжили через зростання кількости інфікованих.

«Адаптивний» карантин в Україні продовжать до 31 липня через зростання кількости нових хворих на COVID-19.

Про це на засіданні Кабміну заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль:

«Враховуючи зростання кількости коронахворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року. Коронавірус нікуди не зник, загроза для нашої медичної системи і для нас нікуди не зникла».

Він зазначив, що ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину. Однак Уряд розгляне оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає посилення обмежень у певних регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація.

«Також ми чітко зафіксуємо заборони, які діють на період карантину. Вимога ходити у масці у приміщеннях, обмеження кількости пасажирів у транспорті. Щоб таке вимагати, потрібно створити людям відповідні умови», — сказав прем’єр.

Зокрема Денис Шмигаль закликав міських голів випустити на маршрути максимальну кількість громадського транспорту і, за необхідности, розробити нові маршрути, аби люди не їхали у переповненому транспорті.

Регіон вважатиметься «ковід-позитивним», якщо:

  • динаміка зростання випадків інфікування COVID-19 більше восьми випадків на 100 тисяч населення;
  • середня кількість ПЛР та ІФА-тестувань упродовж останніх семи днів менша, ніж 24 на 100 тисяч населення;
  • у закладах охорони здоров’я, визначених для шпиталізації пацієнтів із підтвердженим випадком коронавірусу, понад 50% ліжок заповнені.

Нагадуємо, 17 червня міська комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про послаблення карантину у Чернівцях. Зокрема дозволили працювати лазням, атракціонам, а також розширили категорію людей, які можуть їздити громадським транспортом у режимі спецперевезень.

Коментарі